Care este cea mai enervantă întrebare la interviu

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 09 August 2013 149
Sunt câteva întrebări ale căror răspunsuri sunt vitale pentru angajator, întrebări ce se repetă indiferent de natura jobului. Totuși, multe dintre acestea par să-i agaseze pe candidați, pe locul întâi în top fiind clasicul "Unde te vezi peste cinci ani?", arată un studiu realizat de un site de recrutări online.
Aproape jumătate dintre candidații care ajung în fața recrutorului se declară de-a dreptul enervați de întrebarea "Unde te vezi peste cinci ani?", considerând-o fără sens, mai ales în actualul context economic. Pe locul al doilea în top se clasează întrebarea "De ce vrei să pleci de la vechiul loc de muncă", indicată de 20 la sută din participanții la studiu ca fiind nu numai inutilă, cât și agasantă.
Nici discuția despre remunerația financiară nu este pe placul românilor. Astfel, 9 la sută din aceștia susțin că cea mai enervantă întrebare la interviu este "Ce așteptări salariale ai?". Discuția despre bani se clasează pe același nivel cu întrebările personale pentru români, în contextul în care un număr egal de participanți consideră că cele mai enervante întrebări sunt cele de natură personală.
Dintre acestea, cele mai des întâlnite exemple sunt "Vrei să te măriți?", "Cu cine lași copilul dacă te angajezi?", "Ce faci în timpul liber?", "Cu cine locuiești?", "Ce religie ai?" sau "Ce ai făcut cu banii obținuți de la fostul loc de muncă"?.
Lăsând la o parte întrebările despre viața privată a potențialului angajat, candidații chestionați au menționat și alte întrebări din sfera profesională pe care nu le apreciază deloc. Este vorba despre "De ce nu te-ai angajat până acum?", "Care sunt principalele tale calități și defecte?", "Ce ai face dacă ai fi milionar?", "De ce crezi că ești potrivit pentru acest job?", "De ce vrei să lucrezi aici?", "Cu ce ești deosebit față de alții?", "Îți place să lucrezi peste program?", "Care este cea mai mare realizare a ta?". 
Taguri

Comentează știrea

Solo
9 august 2013
Care e problema?

Nu ar trebui sa fie nervosi cei chestionati. Ba dimpotriva,intrebarile inutile sau de-a dreptul cretine,te aduc cu picioarele pe pamant, demonstreaza ca si cei care intreaba sunt tot oameni,cu limitele si defectele lor,nu-ti sunt asa de superiori pana la urma.

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei