Ce le propun austriecii constănțenilor, pentru concediul de vară

de Anca CHICU Sâmbătă, 05 Mai 2012 1135
Când spui Austria, spui schi și… cam atât, după părerea multora. Nu este însă deloc așa, încearcă să ne demonstreze Biroul de promovare turistică Austria Incoming, care promovează în exclusivitate pentru România profilul turistic a 12 destinații austriece perfecte pentru un concediu de vară.
Ieri, Hans Wallner, directorul Austria Incomning, dar și partenerii care se ocupă cu promovarea, au venit la Constanța în căutare de… turiști. Potrivit lui Hans Wallner, românii nu doar că sunt avizi de concedii în străinătate, având în vedere că piața turistică s-a dezvoltat aici destul de târziu, dar sunt binecunoscuți și în Austria ca mari cheltuitori. Într-un top ce privește profilul turiștilor și al cheltuielilor pe care le fac aceștia, România se situează, din punct de vedere al austriecilor, pe locul 5 din nu mai puțin de 60 de țări.
Dar să vedem și cu ce destinații de top vor austriecii să atragă constănțenii acum, pe timpul verii. Este vorba despre regiunile Burgenland, Alpii Vienezi (Wiener Alpen), Mostviertel, Abtenau, Millstätter See, Ski Amade, Zell am See - Kaprun, Ötztal, Arlberg, Bregenzerwald, dar și hotelurile St. Martins Lodge, Aqua Dome Längenfeld și Tauern SPA Kaprun.
Regiunea Mostviertel
Regiunea Mostviertel (la 100 de kilometri de Viena), paradisul cidrului și al spe-cialităților din pere, este una numai bună pentru petrecerea concediului mai ales pentru familiile cu copii sau pentru tineri. Roller coaster, vizite la muzeu sau în peșteră, ori drumeții, cam asta putem găsi în Regiunea Mostviertel. Aici, două nopți de cazare, cu mic dejun, dar și cu un card care oferă acces gratuit la numeroase atracții din zonă costă 64 de euro, de persoană.
Regiunea Burgenland
Regiunea Burgenland (în provincia estică a Austriei, la aproximativ 550 de kilometri de Oradea) este raiul răsfățului, a centrelor SPA, așadar constituie o destinație perfectă pentru cei care vor să se relaxeze, în primul rând. Hans Wallner ne spune că acolo s-a investit foarte mult în ultimii 15 - 20 de ani, așadar găsim numeroase resorturi de patru stele.
Una dintre atracțiile naturale ale regiunii este lacul Neusiedler See, foarte puțin adânc, cu un parc național de renume, așadar peisajul este magnific. De asemenea, iubitorii de shopping găsesc magazine de top care chiar acordă 10% reducere turiștilor români dacă fac rezervare la unul dintre hotelurile partenere.
În această regiune, patru nopți de cazare cu demipensiune, cu acces direct la băile termale, la zona de relaxare și saună costă 393 de euro, de persoană.
Regiunea Alpii Vienezi
Regiunea Alpii Vienezi, numită și paradisul panoramelor, este numai bună pentru constănțenii care vor să aibă un concediu sau măcar un week-end dinamic. Ne așteaptă plimbări cu trenulețul panoramic Salamandra, piste de biciclete, parcul național Hohe Wand și multe altele. Bineînțeles, nici de aici nu lipsesc complexurilele wellness, așadar răsfățul este garantat oriunde.
Un pachet de cinci nopți de cazare cu demipensiune, care include și o plimbare cu trenulețul pe muntele Schneeberg (2.076 metri), precum și intrare la centrul wellness sau la ștrandul termal, costă 239 euro.
Regiunea Schladming - Dachstein
Regiunea Schladming - Dachstein este una dintre cele mai atractive regiuni de drumeții și cățărare din Austria. Ce putem face și vedea vara aici? Peisaje naturale deosebite, văi de un verde rar, masivul impozant de calcar al muntelui Dachstein, ture cu bicicleta, sporturi de aventură, wellness alpin - 300 de lacuri cu apă proaspătă, 100 de cascade ce ne încarcă cu energie.
În această regiune, pentru patru nopți de cazare cu mic dejun, la pensiune, ofertă care conține și un card cu anumite facilități, constănțenii ar trebui să achite 130 de euro.
Toate prețurile menționate mai sus nu includ și transportul.
Cu prezentarea celorlalte destinații propuse constănțenilor de austrieci, revenim în edițiile viitoare.
Taguri

Comentează știrea

ath
5 mai 2012
Dnei. Anca Chicu sau redactiei Cuget Liber

Nu stim cati romani de rand au posibilitatea sa-si faca un concediu in Austia.Dar putem afla exact cati romani de rand deschid o poza sau citesc un articol destinat educatiei vizuale.Pe mine nu ma intereseaza cu cine s-a culcat Oana Zavoranu,eu sunt interesat de aspectul orasului in care traiesc.In spatiul care-l aveti la dispozitie,in editiile on-line sau tiparite,va sugerez sa publicati cel putin o imagine din orasele civilizate, sa afisati zilnic un "no coment urban".Actiunea asta ar fi un fel de mesaj subliminal cu efect pozitiv.Va rog din suflet sa faceti treaba asta pentru noi si pentru copii vostri. Daca privim imaginea de mai sus,aflam cum trebuie sa arate un centru istoric.Comentariile,chiar ca sunt de prisos.Publicate zilnic,asemenea imagini intra in subconstientul cetateanului de rand.Poate asa aflam ce trebuie sa-i cerem unui primar.Poate asa afla si Mazare,daca-l duce mintea,care sunt prioritatile unui oras turistic.Poate asa intelege Mazare cat rau a putut sa faca orasului nostru.Poate asa afla si omul de rand ca primarul lor si consilierii locali sunt niste nulitati. Am zis ca nu comentez dar nu pot sa ma abtin.In imaginea de mai sus nu vad o padure de panouri publicitare, reclame la saltele,trotuar spart,masini pe trotuar, caini maidanezi,moloz,ruine,vapor,carma de vapor,elice de vapor,ancora,geamandura,maracini,turnuri si turnulete amestecate cu cladiri istorice sau vreun bordel lipit de o biserica sau de o geamie.Cu poza asta ,ati reusit sa-mi stricati ziua.

gheorghe
7 mai 2012
constanta turistica

ce pretentie sa ai de la mazare si acolitii lui,veniti sau adusi unul pe altul din cele mai mizere targuri din jurul bucurestiului ,au visat sa vina la cta si in prostul lor gust de neam prost au distrus orasul,noi vonstantenii nu ne ramane decat sa emigram,m am saturat de toparlanii adusi de vomunisti. Si apoi sstia neocomunisti ,nangafaua de ploiedti. Sunt vonstantean de 3 generatii,m am saturat sa vad asemenea marlani,n o sa mai vina nimeni aici, orasul deja este evitat.

Crina
11 mai 2012
Da-l mai departe, pentru siguranta copiilor nostri.

Atentie! Vehiculeaza vorba ca Radu Stefan Mazare, edilul Constantei, ar avea SIDA. Zvonurile sunt adevarate, iar constantenii stiu. Primarul a fost detectat sero-pozitiv in Brazilia, in 2003, la o clinica din Sao Paulo, unde ulterior i s-a fost furat dosarul si vandut unui paparrazo, care l-a santajat pe Mazare, acesta din urma platind o suma colosala de bani pentru tacere. Regional, primarul este acoperit in continuare prin media controlata, cu suportul PSD. Informatia insa a aparut public in forma documentului oficial scanat si incarcat pe un site public in iarna anului 2011. Site-ul a fost suspendat ulterior la cerere, sub motiv de continut ilicit. Atentie mare: Radu Mazare NU are ciroza ori boala de ficat, el sufera de primul stadiu al maladiei transmisibile prin contact intim. Membrii conducerii au fost informati, dar invitati la tacere. O declansare a stirii prin mass-media ar fi fatala conducerii consiliului local Cta, spune un angajat al primariei, ce prefera sa ramana in anonimat spre siguranta locului de munca. Sursa infectarii lui Mazare se pare a fi contactul neprotejat avut cu tinere din America de Sud si Africa (Madagascar) din ultimii 10 ani, invitate la petreceri private pe yacht-uri. Un sfat aditional si folositor: in cluburile din Mamaia umbla o grupare secreta de infectati HIV, in mare oameni cu situatie materiala deosebita. Asadar petrecaretii sunt invitati la prudenta, in special fetele. Dati mai departe, pentru ca oamenii sa stie.

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei