Clasamentul EuroNCAP: Cele mai sigure mașini din lume

de Cuget Liber Luni, 28 Ianuarie 2013 417
Într-o lume în care cele cinci stele EuroNCAP sunt din ce în ce mai des oferite mașinilor noi, există câteva modele care ies totuși în evidență prin punctajele la fiecare categorie de testare, scrie automarket.ro.

Organizația independentă europeană EuroNCAP a publicat zilele trecute topul celor mai sigure mașini testate în 2012. Împărțite pe clase, mașinile câștigătoare de categorie au reușit să adune nu doar cele cinci stele mult căutate de orice producător auto, ci și punctaje de invidiat la fiecare capitol de notare.
Mașini de oraș: Renault Clio
Cea mai nouă generație Renault Clio a reușit să impresioneze "juriul" EuroNCAP printr-un comportament foarte bun la trei dintre cele patru capitole de notare.
Mașini mici de familie: Volvo V40
Cel mai nou model intrat în portofoliul Volvo, compacta V40, a profitat la maximum de faptul că este prima și singura mașină de pe piață care vine cu o inovație excepțională: airbag-ul pentru pietoni. Acest lucru i-a adus nu doar 100% din puncte la capitolul Sisteme de Siguranță, ci și cel mai mare punctaj general reușit vreodată de vreo mașină în istoria EuroNCAP.
Mașini mari de familie: BMW SERIA 3
Cea mai nouă generație a celui mai iubit model BMW a reușit să impresioneze la testele EuroNCAP realizate în primăvara anului trecut. Mai mult cu ajutorul expertizei și investițiilor în Siguranță demne de o marcă premium, BMW Seria 3 a devenit cea mai sigură mașină testată vreodată în acest segment.
Monovolume compacte: Ford B-Max/Fiat 500L
Ford B-Max și FIAT 500L sunt cele mai sigure monovolume compacte din clasa sa. Specialiștii EuroNcap au rămas foarte mulțumiți de aceste modele, în special când vine vorba despre protecția pasagerilor minori.
Crossover compact - Ford Kuga
Datorită faptului că, compartimentul destinat pasagerilor a rămas stabil în urma impactului de 64 km/h, Ford Kuga s-a ales cu cel mai bun rezultat în clasa crossoverelor compacte.
SUV - Hyundai Santa Fe
Iată că și coreenii de la Hyundai au intrat în topul celor mai sigure mașini testate de EuroNCAP. Noua generație Santa FE s-a descurcat excelent pe perioada testelor, reușind să obțină un punctaj de 96% pentru protecția pasagerilor adulți!
VAN-uri de familie -
Ford Transit Custom
Ford Transit Custom s-a ales și el cu distincția de cea mai sigură mașină din clasa sa, din partea EuroNCAP. Modelul celor de la Ford este printre puținele din clasa sa, care poate fi echipat cu un sistem de monitorizare a benzii de rulare.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei