Cum alungi rapid insectele din casă

de Cuget Liber Marţi, 26 August 2014 273
Este perioada conservelor de iarnă, iar dizgrațioasele insecte au pus stăpânire pe bucătăria ta, și nu numai? Te deranjează foarte tare moliile și nu știi cum să scapi de ele cât mai repede cu putință? Nu te panica, specialiștii Click pentru femei au câteva recomandări prin care să alungi rapid moliile și alte insecte din casa ta. Iată câteva dintre acestea: 

l Congelează tot ce se poate! Moliile se instalează mai greu într-o bucătărie curată, în care deschizi aproape zilnic dulapurile și faci curățenie în mod regulat. Pentru a elimina orice șansă ca moliile să îți infesteze bucătăria, poți congela timp de patru zile orice aliment uscat pe bază de cereale pe care îl cumperi. Moliile, ouăle și larvele nu vor supraviețui în congelator, iar problema va fi rezolvată din start.
Levănțica poate ține moliile departe, dar nu oferă cea mai plăcută aromă pentru bucătăria ta. 

l Pune mare preț pe calitățile oțetului! Cea mai sigură cale de a elimina moliile din dulapurile infestate este o curățare atentă a întregii zone. Scoate și verifică toate alimentele din dulapuri și aruncă pe loc (direct la ghenă sau la o pubelă din exterior) orice aliment suspect. Folosește aspiratorul pentru a elimina orice ou de molie căzut, apoi spală bine dulapul cu apă cu oțet. Apasă puternic cu laveta atunci când speli dulapul, pentru a te asigura că elimini orice larvă atașată de lemn. După ce ai curățat bine zona infestată, poți cumpăra o capcană pentru molii, astfel încât orice insectă care a scăpat să fie ucisă.

l Aprovizionează-te cu foi de dafin, nu trebuie să-ți lipsească niciodată din casă! Moliile nu suportă nici mirosul frunzelor de dafin și al uleiului de eucalipt. Poți pune câte o frunză de dafin în fiecare recipient închis sau poți umezi puțină vată în ulei de eucalipt, pe care să o pui apoi în colțurile dulapului.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei