Cum să faci supă concentrată de pui

de Cuget Liber Sâmbătă, 08 Februarie 2014 192
Sunt câteva rețete pe care orice bucătar, chiar și amator, trebuie să le aibă în rețetarul de bază. Stock-ul sau supa concentrată este una dintre acestea. Poate fi gustul suplimentar de care ai nevoie într-o mulțime de rețete: de la risotto până la sosuri, alte supe și chiar piureul simplu de cartofi. Iată câteva secrete să prepari un stock după o rețeta simplă dezvăluită de GoodFood: 
Practic, stock-ul sau supa concentrată este o aromă suplimentară de care ai nevoie în unele preparate. Poți fierbe în el legume, orez, cușcuș sau carne și poți face din el baza de sos pentru orice tocăniță. Îl poți pregăti în cantități mari și îl poți pune la congelator, în sticle, pungi pentru gheață sau caserole, ca să îl ai mereu la îndemână. 
Este, de asemenea, un preparat de bază, pentru care îți trebuie puține ingrediente. Ai nevoie de oasele rămase de la un pui fiert/fript/rotisat/rumenit la cuptor, legumele pe care le ai la îndemână prin frigider și câteva condimente. Rezultattul te va uimi. 
Rețetă
Ingrediente (pentru 1 litru de stock sau supă concentrată): oasele și carcasa de la 1 pui întreg, 2 cepe, 3-4 tulpini de țelină, 1-2 morcovi, 2 frunze de dafin, 4-5 fire cimbru, 6-8 fire pătrunjel; Opțional: căței de usturoi, frunze de fenicul, boabe de piper. Echipament: o oală mare de 5 litri și o sită deasă. Preparare: Pune oasele de pui într-o oală și adaugă apă cât să le acopere cu 2 cm în plus. Pune totul la fiert, pe foc foarte mic, timp de 2 până la 6 ore. Nu trebuie să fiarbă în clocot, ci doar să vezi că se formează câteva bule la suprafața apei și puțin abur. Dacă apa începe să se evapore prea repede, mai adaugă cât să păstrezi oasele sub lichid. Curăță și taie în bucăți legumele și ia din când în când spuma care se formează la suprafața apei care fierbe. Adaugă legumele și verdețurile, mai pune apă dacă trebuie să le acoperi și lasă să fiarbă în continuare la foc mic timp de 1-2 ore. Strecoară supa îndepărtează legumele și oasele și mai strecoară o dată. Lasă supa să se răcească și apoi pune-o în recipientele dorite. O poți păstra până la o săptămână în frigider sau câteva luni la congelator. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei