Cum să te răsfeți cu fructul pasiunii

de Cuget Liber Marţi, 21 Octombrie 2014 898
Ați auzit de fructul pasiunii? Ei, bine, este vorba despre Maracuja, un fruct tropical și subtropical, răspândit în America de Sud și de Nord. Potrivit Good Food, acesta este produs de o plantă agățătoare și a fost descoperit de misionarii spanioli datorită aspectului (o floare viu colorată cu nuanțe de la alb la mov intens). Interesant este că se cunosc peste 200 de specii ale acestei plante.
Caracteristici. Fructul are dimensiunea unei lămâi, de culoare violet închis și are un aspect ușor zbârcit când se coace complet. Comestibil este miezul galben gelatinos, care se consumă ca atare sau amestecat cu apă și zahăr pentru prepararea băuturilor, a șerbeturilor, gemurilor și a jeleurilor. Fructul pasiunii este folosit inclusiv în dressingurile salatelor.
Indigenii foloseau frunzele plantei pentru proprietățile sedative și analgezice, iar miezul fructului era considerat un tonic bun și antitusiv.
Calități afrodisiace. Fructul pasiunii era considerat în mod tradițional un afrodisiac, iar studiile recente i-au confirmat proprietățile. Astfel, încă din anul 2003 s-a descoperit că extractul din frunze de maracuja îmbunătățește funcțiile sexuale, sporește cantitatea de spermă și combate infertilitatea.
Sfaturi: La cumpărături, alege fructele cele mai mari. De obicei se vând la bucată. Caută-le pe cele care par ușor dezumflate, cu coaja ușor stafidită. Acelea sunt sigur coapte. Pentru a-l consuma, se taie fructul pe jumătate cu un cuțit. Folosește apoi o lingură pentru a scoate miezul și semințele. Dacă dorești să îndepărtezi semințele, poți trece miezul printr-o sită presându-l ușor cu o lingură. Servește-l în salate, deserturi, băuturi, sosuri sau doar iaurt simplu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei