Cum se manifestă depresia la copii

de Cuget Liber Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013 125
Este posibil ca și copiii să sufere de depresie? Da, spun specialiștii copilul.ro, atât adulții, cât și copiii pot suferi de depresie! Îngrijorător este că, în prezent, depresia prelungită, care își lasă amprenta asupra activităților de acasă sau a celor de la școală, este o problemă serioasă, ce afectează până la 5% dintre copii și adolescenți.
Forme de comportament
Comportamentul copiilor suferinzi de depresie este diferit de cel al adulților care suferă de același simptom. Părinții ar trebui să se îngrijoreze atunci când copilul lor prezintă: semne de tristețe persistentă, incapacitatea de a se mai bucura de activități care înainte îi făceau plăcere, dureri prelungite de cap, absentare frecventă de la școală sau slabe rezultate școlare, lipsă de energie, plictiseală, lipsa concentrării, lipsa poftei de mâncare, insomnii.
Semnal de alarmă
Copiii care suferă de depresii ar putea susține că-și doresc să nu se fi născut, să fugă de acasă sau să moară. Uneori, ei ar putea manifesta un comportament distructiv acasă sau la școală. Este important ca, în aceste cazuri, dignosticarea și tratamentul să fie începute cât mai repede posibil. Așadar, când copilul prezintă unul sau mai multe simptome ale depresiei, vizita imediată la pediatru este obligatorie! 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei