Cum se prepară cafeaua turcească originală

de Cuget Liber Vineri, 17 Ianuarie 2014 595
Pe cei care țin să pregătească o asemenea minunăție îi ajutăm cu următoarea rețetă, recomandată de Culinaria.ro:
Ingrediente: 3-4 lingurițe de cafea proaspăt măcinată, 2 lingurițe de zahăr sau miere, 200 ml apă, un praf de sare, lapte și frișcă (opțional). Mod de preparare: Puneți apă în ibric (nu mai puțin de 75 ml, dar nici mai mult de 200 ml), zahărul sau mierea, sarea și jumătate din cantitatea de cafea. Puneți ibricul la fiert pe aragaz (tradițional, se face pe nisip încins) și stați cu ochii pe ea. Când începe să se umfle, amestecați puțin și luați-o de pe foc. Adăugați imediat restul de cafea și amestecați din nou. Pentru ca zațul să se lase pe fundul ibricului, adăugați o linguriță de apă rece. Lăsați cafeaua la infuzat câteva minute, acoperită, apoi turnați-o în cești și serviți-o fierbinte. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei