Curiozități culinare în lume

de Cuget Liber Miercuri, 05 Iunie 2013 176
În Japonia, se degustă hipermierea. Diferența dintre aceasta și mierea noastră obișnuită constă în faptul că albina-regină este captivă în interiorul borcanului. Acest lucru determină ca mierea să aibă un concentrat mai mare de energie.
În Africa, se degustă omizi uscate. Cele mai căutate sunt masonja, care măsoară în jur de zece centimetri. Pentru a crește calitatea gustativă, înainte de a fi consumate li se scoate conținutul intestinal.
Bucătăria italiană prezintă o delicatesă rară din Sardinia, denumită Casu Marzu, adică brânză de oaie infestată cu larve de Piophila. Larvele se consumă vii.
Pentru cei care preferă gustul dulce-sărat, există și deserturi apetisante: furnici cu ciocolată și acadele cu scorpion.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei