Disney a cumpărat RĂZBOIUL STELELOR. Iată pe ce sumă și când va apărea noul film!

de Cuget Liber Joi, 01 Noiembrie 2012 1052
Studiourile Disney au achiziționat compania de producție Lucasfilm și franciza "Războiul stelelor" - una dintre cele mai de succes francize din istoria cinematografiei -, și a anunțat, la scurt timp după încheierea tranzacției că va lansa un al șaptelea film din această serie, în 2015, potrivit AFP. Reprezentanții studiourilor Disney au anunțat, marți, că vor cumpăra compania de producție cinematografică înființată de George Lucas, creatorul francizei "Războiul stelelor", pentru suma de 4,05 miliarde de dolari.
"Această tranzacție combină un portofoliu de conținuturi de clasă mondială, ce include «Războiul stelelor», una dintre cele mai mari francize de divertisment familial din toate timpurile, cu creativitatea unică a grupului Disney, pe mai multe platforme", a declarat într-un comunicat de presă patronul grupului Disney, Robert Iger.
Trecerea companiei Lucasfilm în subordinea grupului Disney marchează totodată retragerea lui George Lucas, în vârstă de 68 de ani, de la conducerea companiei pe care a creat-o în 1971. Mâna lui dreaptă, Kathleen Kennedy, o producătoare cu care colaborează de mult timp și regizorul Steven Spielberg, va prelua președinția Lucasfilm, care va deveni una dintre diviziile de la Walt Disney Company.
"A venit vremea pentru mine să predau «Războiul stelelor» unei noi generații de regizori. Întotdeauna am crezut că «Războiul stelelor» va trăi mai mult decât mine și cred că a fost important pentru mine să fac această tranziție în timpul vieții mele", a declarat George Lucas.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei