Fiat se mută în SUA. Economia Italiei ar putea resimți un șoc puternic

de Cuget Liber Luni, 20 Mai 2013 91
Grupul italian Fiat ia în calcul mutarea sediului central în Statele Unite după ce va finaliza fuziunea cu Chrysler, preferând să acorde mai multă atenție pieței americane, aflată în plin boom după problemele din ultimii ani. 
Directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, analizează mutarea în SUA a sediului din Torino, unde emblematicul constructor italian de automobile a fost fondat în 1899, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situației.
Operațiunile din America de Nord generează o parte tot mai semnificativă din veniturile și profitul grupului, cel mai mare producător auto din Italia. Anul trecut, 75% din profitul operațional raportat a fost obținut din America de Nord. Ideea mutării Fiat în SUA a fost promovată inițial de directorul executiv al Chrysler, L. Brooks Patterson într-o întâlnire avută la Torino cu Marchionne.
Mutarea sediului Fiat din Torino ar fi o decizie extrem de controversată în Italia, unde industria este în declin pe fondul recesiunii prelungite și măsurilor de austeritate menite să reducă datoria de stat, care a depășit recent pragul de 2.000 miliarde euro. Șomajul este aproape de maximul ultimilor 20 de ani.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei