Insula Bali, un paradis exotic

de Cuget Liber Sâmbătă, 14 Septembrie 2013 199
Insula Bali aparține Indoneziei și este renumită prin frumusețea plajelor tropicale și vulcanice, cu palmieri și flori uriașe, arta sa originală întregind peisajul prin sculptură, pictură, dans și ce-remonii închinate zeilor. Bali îmbină imaginea unei insule tropicale cu soare, nisip și mare cu forfota restaurantelor, barurilor și maga-zinelor.
Ce trebuie văzut în Bali
Printre atracțiile naturale ale insulei Bali, se află întinsele plaje cu nisip fin, râurile rapide, peșterile sacre și luxurianta pădure tropicală. Moștenirea culturală a insulei este vizibilă peste tot - cele peste 20.000 de temple și palate, numeroasele festivaluri și ceremonii, care îmbină teatrul, muzica și dansul.
În Bali se organizează diverse excursii și tururi, cu autocare, auto-turisme, vapoare și chiar avioane, dintre care trebuie amintite:
- Kintamani Volcano Tour: Prima oprire este, de obicei, la Batubulan, pentru a vedea dansuri tradiționale. Se vizitează apoi Celuk, renumit pentru bijuteriile de argint fabricate aici, și Mas unde se realizează sculpturi în lemn. Ubud, centrul cultural al Insulei Bali, a devenit un oraș aglomerat, cu numeroase galerii și magazine de artă. Se ajunge apoi la Kintamani, un sat de munte situat la peste 1.500 m altitudine, de unde se pot admira lacul Batur și vulcanul Batur, încă activ. La întoarcere, opriri la Tam-paksiring pentru vizitarea templului Tirta Empul și a Peșterii Elefanților.
- The "Mother Temple" and East Bali Tour, ce cuprinde o călătorie la Besakih. Pe parcurs se vizitează o țesătorie, vechiul Palat de Justiție de la Klungkung, cu celebrul său tavan pictat și școala de pictură de la Kamasan.
Ce poți face în Bali
Sporturi acvatice: înot, snorkelling, schi nautic, parasailing, wind surfing.
Cele mai spectaculoase locuri din Bali pentru surfing sunt lângă Ulu Watu (doar pentru surferi expe-rimentați) și de-a lungul coastei de la nord de Canggu. Cea mai bună perioadă este în timpul sezonului uscat - iunie - septembrie.
Scuba Diving în Bali. Există numeroase firme în Bali care organizează tururi cu ghizi experimentați și echipament adecvat. Cele mai bune locuri sunt de-a lungul coastei de est în apropiere de Candi Dasa, Amed și Tulamben și lângă Nusa Penida.
Croaziere se organizează, zilnic, în apropiere de insulele Nusa Penida și Nusa Lembongan de pe coasta de sud-est și se pot practica și sporturi acvatice. Există și croaziere spre insulele Lesser Sunda, Sulawesi și Moluccas.
(Sursa: www.travelworld.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei