Mersul pe jos, cheia spre sănătate

de Cuget Liber Marţi, 21 Mai 2013 103
Dacă te gândești că vei avea un stil de viață sănătos doar dacă frecventezi o sală de fitness te înșeli. La fel de sănătos vei trăi și dacă faci exerciții fizice moderate sau dacă în programul tău zilnic introduci chiar banalul mers pe jos. Așadar, mersul pe jos stimulează activitatea cardiacă, fiind un tratament bun pentru păstrarea unei inimi sănătoase. 30 de minute de mers zilnic reduce riscul de atac de cord în aceeași măsură ca un program intens de exerciții fizice; Mai mult, acest sport menține tonusul muscular, crește aportul de substanțe nutritive și oxigen la nivelul mușchilor.
Totodată, dacă practici acest tip de activitate fizică reușești să îți îmbunătățești circulația sangvină la nivelul picioarelor și să previi apariția varicelor. Mersul pe jos ridică nivelul HDL-ului (colesterolul bun) și indirect îți protejează inima și sistemul circulator;
Și nu în ultimul rând cei care merg pe jos își stimulează oxigenarea țesuturilor prin creșterea arderilor și intensificarea respirației, informează doctorulzilei.ro.
Cu cât mersul este mai alert sau chiar combinat cu sesiuni scurte de alergare, cu atât starea de sănătate se va îmbunătăți.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei