Minciunile nevinovate ale părinților

de Cuget Liber Vineri, 01 Februarie 2013 236
"O să te duci pe țeava de canalizare dacă stai prea mult în cadă" și "dacă mănânci spanac, o să fii puternic ca Popeye Marinarul" sunt doar câteva dintre minciunile pe care adulții  admit că le spun copiilor pentru a le schimba comportamentul, la un moment dat.

Aproape 90% din părinți au o întreagă listă de povestioare nevinovate pe care le spun micuților. Printre favorite sunt: "mașina de înghețată cântă numai atunci când nu mai are înghețată" si "ai în burtică o prințesă ce mănâncă numai legume".
La britanici, povestea de succes este cea despre Zâna Măseluță, folosită de 38% din părinți. "Daily Mail" ne mai spune și altele, cu aproape la fel de mare priză la mame și la tați: broccoli este numit copăcel (21%), iar tele-foanele false de la învățătoare reușesc să-i convingă pe copii să-și facă temele (16%).
Studiul, realizat de către Warburtons, brutăria preferată a britanicilor, a descoperit că mamele au cei mai mulți ași în mânecă pentru a convinge copiii să facă ceea ce trebuie. Adică ele se folosesc de cel puțin nouă povestioare, iar tații doar de vreo cinci.
Ce spun statisticile
- aproape jumătate dintre părinți (45%) consideră poveștile de acest gen o parte necesară din educația copilului.
- 35% din părinți ascund, deghizează legumele în mâncare, pentru a-l face să le mănânce.
- o treime dintre părinți spun, pe litere, cuvintele pe care nu trebuie să le audă copilul.
- unul din șapte părinți (14%) dau ceasul înainte pentru a-l face pe copil să se culce la timp.
- 2% spun copiilor că mașina de înghețată cântă doar atunci când nu mai are înghețată.
- părinții luați în considerare pentru acest studiu recunosc că devin foarte creativi pentru a îmbunătăți comportamentul copiilor (58%), pentru a-i încuraja să mănânce sănătos (56%), pentru a le stimula imaginația (39%) și pentru a le îmbunătăți starea de sănătate (38%).
- Povestea Zânei Măseluță rămâne cea mai populară și este folosită de 38% din părinți.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei