Ochelarii de soare potriviți, în funcție de forma feței

de Cuget Liber Marţi, 09 Iulie 2013 304
Ochelarii de soare sunt indispensabili pe timp de vară, atât pentru confortul tău, cât și pentru evitarea îmbătrânirii premature a pielii. Iată care sunt ochelarii potriviți pentru tipul de față pe care îl ai. 


Ochelari de soare pentru fața ovală. Dacă ai forma feței ovală, poți purta cu succes aproape orice pereche de ochelari de soare. Însă pentru a-ți veni bine, ochelarii recomandați trebuie să fie cel puțin la fel de lați ca fața ta sau chiar mai lați. Evită ochelarii cu lentile foarte mici. 

Ochelari de soare pentru fața rotundă. Când cauți o pereche de ochelari de soare pentru o față rotundă, este important să-i alegi pe cei care alungesc și subțiază fața. Cele mai potrivite forme de rame sunt cele dreptunghiulare, cu margini rotunjite și îngroșate în partea de sus. 

Ochelari de soare pentru fața romboidă. Fața romboidă, cu pomeți lați și frunte și bărbie înguste, este pusă în valoare de două tipuri de ochelari de soare: cei cu lentile ovale și pătrate. Ochelarii cu lentile fără cadru pot fi o alegere bună, precum și cei cu lentile "ochi de pisică". Cele mai multe modele cu lentile ovale sau pătrate cu margini ușor curbate sunt compatibile, însă doar atunci când lățimea ochelarilor nu depășește lățimea pomeților. 

Ochelari de soare pentru fața pătrată. Pentru fața pătrată, cu o frunte lată și o mandibulă extinsă, cei mai potriviți ochelari sunt cei cu lentile curbate, care redau echilibrul proporțiilor feței. Ramele ovale, rotunde sau cele "ochi de pisică" sunt la fel de potrivite, alături de ramele care au lățimea mai mare decât înălțimea. 

Ochelari de soare pentru fața dreptunghiulară. În cazul în care ai fața alungită, cu lungimea mai mare decât lățimea și linii drepte, ochelarii de soare cei mai potriviți sunt cei care sunt mai înguști decât fața. Cele mai potrivite forme de lentile sunt cele ovale sau rotunde. Ramele cu linii orizontale scurte și linii verticale lungi și cu elemente decorative la tâmple sunt cele mai potrivite. 
 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei