Pe vreme de ploaie, distracția s-a mutat în Satul de Vacanță

de Cuget Liber Joi, 07 Iulie 2011 600
În ciuda vremii capricioase, încă o dată, turiștii au ales marea ca mod de distracție și deconectare de la viața cotidiană.
Se pare că ploaia nu reprezintă un obstacol pentru ei atunci când vine vorba de distracție, "câțiva stropi de ploaie nu ne strică distracția", afirmă unul dintre turiștii aflați pe plaja din stațiunea Mamaia. Timpul răcoros i-a scos pe turiști la plimbare.
Comerțul este favorizat, fapt ce îi mulțumește pe agenți. Oamenii au luat cu asalt magazinele în scopul achiziționării de suveniruri, haine și ochelari de soare. Conform unei cliente, "shopping-ul face și el parte din activitățile relaxante. Un tratament cu un demers util și plăcut! ". Zilele în care soarele nu se face văzut sunt un prilej de bucurie pentru cei mici, atunci când petrec câteva ore bune împreună cu părinții lor. Aparatele de distracție din Satul de Vacanță sunt atracția turiștilor pe vreme de ploaie și oferă nenumărate posibilități de a petrece timpul într-un mod plăcut. Preferatele copiilor sunt caruselele, balerina, dar și tractorașul care traversează stațiunea Mamaia, iar cei mai mari preferă "sporturi extreme", precum centrifuga sau "ciocanele". Trenulețul a devenit un mijloc de transport util pentru turiști. "Atunci când începe ploaia, lumea preferă trenulețul pentru a ajunge la hotelul la care sunt cazați, fapt care generează un număr mai mare de clienți decât în zilele senine", a declarat, pentru Litoral, Diana Dragomir, taxator la trenuleț. Pentru un drum cu tractorașul trebuie să scoateți din buzunar suma de trei lei.
Deși umbrela este accesoriul carac-teristic acestei perioade, există și turiști care preferă să facă o baie în mare. "Temperatura apei e tocmai bună pentru a face o baie în mare, chiar dacă soarele nu s-a făcut văzut", susține Marian Leften, din Galați. De altfel, pentru câțiva, perioada concediului este influențată de vreme. "Suntem la mare de trei zile, am mai fi vrut să stăm, însă dacă vremea continuă să fie urâtă, mai rămânem pentru încă două zile", a mai adăugat Leften.
De asemenea, plimbările cu bicicleta au și ele un rol important și completează lista activităților distractive, sportive.
Paula SOLOMON
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei