Rețete pentru copii

de Carmen MOCANU Sâmbătă, 07 Iulie 2007 279
Sufleu de cartofi Ingrediente pentru 2 porții: 4 cartofi, 300 grame de brânză, 300 ml lapte, 3 linguri de unt, (opțional: un ou). Amestecați brânza rasă cu cartofii tăiați bucăți potrivite și cu laptele și oul bătut spumă. Se poate să gătiți sufleul de cartofi și fără ou, dar acesta îl face mai pufos. Topiți untul într-o crăticioară și puneți peste el compoziția de brânză și cartofi, după care se pune la cuptor aproximativ 40 de minute sau până când se înmoaie cartofii și se rumenește sufleul. Această rețetă de sufleu cu cartofi pentru copii este potrivită pentru prânz sau cină pentru cei de peste un an și jumătate. Macaroane cu lapte Ingrediente pentru 2 porții: 1 litru de lapte, 150 grame de macaroane, 1 pliculeț zahăr vanilat, o linguriță de zahăr. Se fierbe laptele cu zahărul. După ce laptele a dat în fiert adăugați macaroanele. Dacă doriți să le păstrați întregi (copiii se amuză să găsească macaroane întregi), mai întâi introduceți jumătate și după ce se înmoaie le întoarceți cu cealaltă jumătate în lapte, apoi le introduceți complet în lapte. Mâncare cu morcovi Ingrediente pentru 2 porții: un copan de pasăre, 5 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o lingură de ulei de măsline, o lingură de unt. Se pune copanul la fiert, iar între timp se toacă morcovul și pătrunjelul, care se adaugă peste carne după ce aceasta a fiert, împreună cu uleiul de măsline. Când toate sunt fierte, se scot pe o farfurioară și deasupra se pune untul tăiat bucățele mici ca să se topească. Este o rețetă pentru prânz, care o să le placă și celor mai mofturoși dintre pitici.
Sufleu de cartofi Ingrediente pentru 2 porții: 4 cartofi, 300 grame de brânză, 300 ml lapte, 3 linguri de unt, (opțional: un ou). Amestecați brânza rasă cu cartofii tăiați bucăți potrivite și cu laptele și oul bătut spumă. Se poate să gătiți sufleul de cartofi și fără ou, dar acesta îl face mai pufos. Topiți untul într-o crăticioară și puneți peste el compoziția de brânză și cartofi, după care se pune la cuptor aproximativ 40 de minute sau până când se înmoaie cartofii și se rumenește sufleul. Această rețetă de sufleu cu cartofi pentru copii este potrivită pentru prânz sau cină pentru cei de peste un an și jumătate. Macaroane cu lapte Ingrediente pentru 2 porții: 1 litru de lapte, 150 grame de macaroane, 1 pliculeț zahăr vanilat, o linguriță de zahăr. Se fierbe laptele cu zahărul. După ce laptele a dat în fiert adăugați macaroanele. Dacă doriți să le păstrați întregi (copiii se amuză să găsească macaroane întregi), mai întâi introduceți jumătate și după ce se înmoaie le întoarceți cu cealaltă jumătate în lapte, apoi le introduceți complet în lapte. Mâncare cu morcovi Ingrediente pentru 2 porții: un copan de pasăre, 5 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o lingură de ulei de măsline, o lingură de unt. Se pune copanul la fiert, iar între timp se toacă morcovul și pătrunjelul, care se adaugă peste carne după ce aceasta a fiert, împreună cu uleiul de măsline. Când toate sunt fierte, se scot pe o farfurioară și deasupra se pune untul tăiat bucățele mici ca să se topească. Este o rețetă pentru prânz, care o să le placă și celor mai mofturoși dintre pitici.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei