Pentru a adăuga mesei de Revelion o tentă mai specială și o stare de bine invitaților care vor servi bucatele pregătite, nutriționiștii Good.Food recomandă câteva trucuri simple:
1. Când servești un antreu cu paste de tipul tagliatelle sau spaghete, scoate-le din cratiță, răsucind o furculița, apoi coboară-le ușor în mijlocul farfuriei. Astfel, își vor menține forma de cuib și vor avea un aspect mult mai elegant.
2. Presară peste preparatele asiatice un amestec de fulgi de ardei iute și fâșii subțiri de ceapă verde. Pentru o textură crocantă și un aspect mai frumos, lasă fășiile de ceapă în apă cu gheață timp de o oră.
3. Când servești prăjiturile, presară peste ele, folosind un dispozitiv special sau o sită cu ochiuri mici, cacao sau zahăr pudră. Poți decupa diferite forme de hârtie, pe care să le așezi peste prăjitură înainte să adaugi cacaua sau zahărul și pe care să le îndepărtezi ulterior. Astfel, decorul va deveni cu adevărat impresionant.
4. Servește cocktailuri cu niște cuburi de gheață șic. Nu e complicat! Trebuie doar să pui bucățele de fructe (merișoare, lime, fructe de pădure, portocale) sau frunze de mentă, înainte sau după ce ai turnat lămâie pe marginea fiecărui pahar, apoi așază toate paharele cu gura în jos, într-un recipient cu zahăr.
5. Ierburile aromatice oferă întotdeauna prospețime oricărei farfurii. Dacă le folosești crude, împrospătează-le în apă cu gheață, apoi lasă-le în frigider, înfășurate în prosoape de hârtie.
6. Servește mâncarea în mijlocul farfuriilor întinse, fără a aglomera, pentru a o pune în valoare și pentru a lăsa loc pentru decorurile făcute din sosuri sau ierburi aromate.