Turiștii, sfătuiți să "deschidă ochii" prin teatru

de Anca CHICU Marţi, 30 August 2011 423
Pentru prima dată în România, problematica traficului de per-soane a fost abordată printr-o piesă de teatru forum pe plajă. Zece tineri, membri ai Cluburilor IMPACT Hârșova - Fundația Noi Orizonturi, au acceptat provocarea campaniei naționale intitulată "Deschide ochii" de a deveni activiști împotriva traficului de persoane.
Potrivit Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Constanța, începând cu luna mai, elevii au conceput piesa de teatru care are la bază un scenariu privind traficul de persoane, în speță obligarea la oferirea de servicii sexuale de către tinere fete, femei, prezentând așa numita metodă de recrutare "loverboy".
Sâmbătă, aceștia au interpretat piesa de teatru "Ia atitudine!" pe esplanada din fața Radio Vacanța din stațiunea Mamaia.
"Scopul activității este de creș-tere a nivelului de conștientizare atât a grupului țintă, cât și a publicului larg în ceea ce privește riscurile de victimizare prin traficul de persoane. Apreciem că prin demersul nostru au fost informate un număr semnificativ de persoane cu privire la cauzele traficului de persoane, metodele de recrutare și de exploatare. Totodată, prin asistare sau intervenții în scenariul piesei, lucru posibil prin metoda «forum», ce permite publicului să-și exprime în mod direct opiniile cu privire la scenele jucate, am putut observa direct percepția acestuia", au subliniat organizatorii.
Activitatea de conștientizare de pe plaja din Mamaia precede evenimentelor de formare, de pe 17 și 18 august, din municipiul Iași, în urma cărora 57 de tinere au făcut primul pas spre activism, au dobândit cunoștințe și abilități de "Advocacy împotriva traficului de persoane". 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei