185 de milioane de euro pentru încurajarea activităților turistice la sate

de Anca CHICU Joi, 29 Martie 2012 145
Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) deschide în perioada 17 aprilie - 16 mai 2012 sesiunea pentru depunerea proiectelor de finanțare care se încadrează în măsura 313 "Încurajarea activităților turistice" din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 - 2013.
Fondurile nerambursabile disponibile pentru finanțarea proiectelor privind încurajare a activităților turistice sunt de 185.554.261 de euro.
În cazul proiectelor de investiții în agroturism a fost eliminată restricția privind obligativitatea ca solicitantul să nu fi beneficiat de finanțare nerambursabilă pentru investiții prin măsurile Axei I a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).
"Cei care doresc să investească în turism și să obțină fonduri europene, se pot orienta și spre agroturism. Dar să nu uităm că fondurile pentru agroturism se acordă doar pentru cei care realizează investiții acolo unde au domiciliul. O investiție într-o pensiune agroturistică poate îmbina activitățile agricole cu serviciile turistice în interiorul unei gospodării agricole sau ferme, iar acest lucru le pot aduce venituri suplimentare", a declarat Mihai Gavril Vădan, directorul general al APDRP.
Depunerea proiectelor aferente măsurii 313 se face la Oficiile Județene ale APDRP, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 - 14.00. Termenul limită al depunerii cererilor de proiecte pentru această sesiune este miercuri, 16 mai 2012, ora 12.00.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei