Afaceriștii sunt gata să iasă în stradă

de Ion TIȚA-CĂLIN Joi, 14 Ianuarie 2016 238
Știrea că Patronatul Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Constanța împreună cu alte organizații au inițiat o contestație în contencios administrativ prin care solicită revocarea Hotărârii de Consiliu Local nr. 312/18.12.2015 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul 2016, a fost bine primită de agenții economici constănțeni.
În cursul zilei de ieri, Iulian Gropoșilă, președintele PIPMM, a primit numeroase mesaje de susținere.
"Unul dintre agenții economici mi-a spus: «Dacă obțineți aprobările necesare pentru o acțiune de protest, vin cu 300 de oameni.» Oamenii sunt indignați și deciși să lupte împotriva acestei hotărâri de consiliu. Așteaptă din partea noastră să le organizăm acțiunile de protest" - a declarat Gropoșilă.
În schimb, Virginia Uzun, directorul executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, sub pretextul unor clarificări, a acuzat organizațiile care contestă hotărârea de consiliu, susținând că afirmațiile făcute de acestea în comunicatul dat publicități "sunt tendențioase și dezinformează opinia publică".
Un singur lucru nu clarifică șefa SPIT, iar acela este cel mai important. Consiliul Local Constanța avea posibilitatea să aleagă cotele cele mai mici din Codul fiscal, dar le-a ales pe cele mai mari, afectând grav interesele agenților economici. De ce? Așteptăm lămuriri!
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei