Agricultură, energie, investiţii. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Marţi, 25 Iunie 2024 218
l România va solicita din nou Comisiei Europene, după revizuirea standardelor de mediu, care îngrădeau foarte mult fermierii, modificarea regulamentului pentru a permite achiziţia de animale de reproducţie prin Planul Strategic (PS) 2023-2027, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu. Acesta participă, săptămâna aceasta, la Consiliul AgriFish de la Luxemburg.
l Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă, conform unui comunicat de presă al EY România. În pofida creşterii investiţiilor de anul trecut, de 1.800 de miliarde dolari în energie verde, inclusiv 660 de miliarde dolari în energii regenerabile, investiţiile rămân sub nivelul necesar pentru a îndeplini obiectivul COP28 de triplare a capacităţii de energie regenerabilă până în 2030. Blocajul reţelelor şi costurile ridicate de capital ar putea să întârzie progresul, chiar atunci când este mai mare nevoia de o accelerare, potrivit celui mai recent studiu - EY Renewable Energy Country Attractiveness Index.
l Fondul European de Investiţii a semnat un acord de împrumut subordonat în valoare de 5 milioane de lei cu Fintech Instant Factoring IFN, entitate din România, pentru a o ajuta să-şi extindă creditarea către întreprinderile mici din ţară, conform unui comunicat al FEI. Instant Factoring este o instituţie financiară nebancară şi o platformă de factoring fintech care oferă micro şi micilor companii acces la finanţare.  
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei