Agricultură, transporturi, energie. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Duminică, 10 Decembrie 2023 132
l Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Ionuţ Barbu, participă, luni, 11 decembrie, la Consiliul Agricultură şi Pescuit, care are loc în Belgia, la Bruxelles. Pe ordinea de zi a reuniunii, se regăsesc teme deosebit de importante pentru agricultura ţării noastre: posibilităţile de pescuit pentru 2024, situaţia pieţei, bilanţul Planurilor strategice PAC, tehnici genomice noi, utilizarea durabilă a pesticidelor, materialul de reproducere a plantelor şi materialul forestier de reproducere, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.
l Trenurile din România vor trebui să circule cu 160 km/h până în 2030, aceasta fiind obligaţie pan-europeană, a declarat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean. Potrivit acesteia, mai există o reţea esenţială secundară sau extinsă care are termen de realizare în 2040 şi reţeaua extinsă, care acoperă restul infrastructurii cu termen de realizare în 2050.
l Ministerul Energiei susţine demersul verificării stricte a respectării legii de către furnizorii de pe piaţa de gaze şi energie electrică, însă, conform cadrului legal, aceste verificări sunt efectuate de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, a explicat ministrul de resort, Sebastian Burduja. Precizările vin după ce premierul Marcel Ciolacu a remarcat că există furnizori care au crescut nefundamentat preţurile de furnizare a gazelor naturale, în contextul în care acestea au scăzut în alte state europene. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei