Angajații Oltchim au reluat protestele: 400 de salariați cer plata sumelor restante

de Cuget Liber Marţi, 13 Noiembrie 2012 167
Aproximativ 400 de salariați de la Oltchim au reluat protestele, astăzi, în fața pavilionului administrativ, cerând să le fie plătite salariile restante pentru lunile septembrie și octombrie și ca premierul Victor Ponta să vină să le explice de ce Guvernul nu și-a onorat promisiunile.
Potrivit liderului Sindicatului Oltchim, Corneliu Cernev, muncitorii sunt nemulțumiți de faptul că Ministerul Economiei nu a alocat 40 de milioane de euro pentru capitalul de lucru și pentru restanțele salariale pentru lunile septembrie și octombrie.
"Oamenii protestează în fața pavilionului administrativ și spun că manifestarea de nemulțumire va continua dacă nu li se va da un răspuns concret. Sunt 400 de salariați supărați de faptul că Guvernul nu și-a onorat niciuna dintre promisiunile făcute în ceea ce privește alocarea sumei de 40 de milioane de euro, necesară pentru repornire, acesta este capitalul de lucru total. Salariații nu și-au primit salariile în ultimele două luni, septembrie și octombrie, starea de spirit nu este bună, iar câțiva dintre ei sunt în greva foamei. Ieri (n.r. - luni) au intrat șase în greva foamei, acum sunt cinci, deoarece unul a renunțat din cauza problemelor medicale", a spus Cernev.
El a mai afirmat că protestatarii cer ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a le explica perspectiva Oltchim și de ce Guvernul nu și-a ținut promisiunile.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei