APIA eliberează adeverinţe pentru crescătorii de animale care vor să acceseze credite

de Sorin MIHALACHE Marţi, 28 Martie 2023 102
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează, începând de marţi, 28 martie, adeverinţe pentru crescătorii de animale, beneficiari ai măsurii DR 06 - Bunăstarea animalelor, care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi nebancare ce au încheiat convenţii cu APIA, pentru anul de angajament 2023, a anunţat instituţia de plăţi.
Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2023, pentru DR 06 - Plăţi în favoarea bunăstării animalelor - pachetul a) porcine sau pachetul b) păsări.
Prin adeverinţă, se confirmă valoarea de 85% din suma solicitată în cererea de plată aferentă anului de angajament 2023.
Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţa cuvenită beneficiarului pentru Plăţile privind bunăstarea animalelor, anul de angajament 2023.
Potrivit sursei citate, Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN - SA (FNGCIMM) garantează maximum 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei