Asociaţia Forţa Fermierilor: “Reducerea preţului laptelui la raft, suportată de fermieri!”

de Madalina PETRESCU Duminică, 07 Mai 2023 178
Producătorii de lapte din Asociaţia Forţa Fermierilor (AFF) au transmis duminică Consiliului Concurenţei să analizeze modul în care procesatorii şi retailerii operează, pe lanţ, reducerea de preţ de 20%, susţinând că scăderea preţului laptelui la raft este suportată doar de fermieri, se arată într-o postare pe rețelele de socializare.
"În acest moment, asistăm, de fapt, la o nouă reducere a preţului de achiziţie, la poarta fermei, pentru producătorii de lapte din România. Este evident că procesatorii şi nici retailerii vor să arunce această scădere de preţ, în totalitate, exclusiv pe umerii crescătorilor de vaci de lapte din România. Şi pot face asta pentru că mecanismul de reducere a preţului, monitorizat de Consiliul Concurenţei este şi prost gândit, şi prost aplicat", se menţionează în comunicatul asociației.
În ultima săptămână, numeroşi membri ai AFF, crescători de lapte, au transmis asociaţiei informaţii cu privire la scăderi la preţul laptelui preluat de procesatori de la nivelul fermelor. Aceste scăderi de preţuri nu le sunt justificate în niciun fel fermierilor, care se văd constrânşi să accepte scăderile, de teama de a nu le fi reziliate contractele.
"Membrii Asociaţiei Forţa Fermierilor apelează la Consiliul Concurenţei să nu devină groparul zootehniei româneşti şi să solicite acţiuni şi informaţii de la procesatori şi retaileri prin care reducerea de 20% a preţului la consumatorul final pentru laptele din comerţ să fie "suportată" prin micşorarea adaosurilor comerciale şi prin reducerea altor cheltuieli decât cele de achiziţie de materie primă. Altfel, nu vom asista decât la o manevră politicianistă, de o ipocrizie şi un cinism ieşite din comun, care va avea un singur efect: diminuarea dramatică a numărului fermelor de vaci de lapte din România", se precizează în comunicat.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei