Atenție de unde cumpărați carne! Constănțenii s-au apucat de vândut carne de măgar în loc de vită

de Anca CHICU Vineri, 22 Februarie 2013 597
Scandalul cărnii de cal vândută ca și carne de vită a arătat cât de ușor poate fi indus în eroare consumatorul, mai ales în acele cazuri când vorbim despre carne procesată. Iar unor constănțeni "întreprinzători" toată această poveste le-a dat o idee numai bună pentru a face, ușor, rost de ceva bani în plus. Calul a fost însă înlocuit cu măgarul, un animal ceva mai încăpățânat, dar nu atât de nărăvaș. Mai exact, miercuri, polițiștii Secției 9 Rurale Topraisar au fost sesizați de către un localnic cu privire la faptul că în urmă cu o zi a rămas fără doi măgăruși din ferma sa situată pe islazul comunal dintre localitățile Chirnogeni și Cerchezu. Paguba? Proprietarul spune că în jur de 800 de lei. Din păcate pentru cele două animale, la scurt timp au ajuns în farfuriile mai multor familii din comuna Valu lui Traian.

După primirea sesizării, polițiștii din Chirnogeni au demarat cercetările și la scurt timp au identificat trei persoane cu vârste cuprinse între 26 și 37 de ani, toți din localitatea Movila Verde, județul Constanța, și au stabilit că marți, pe 19 februarie, aceș-tia au sustras animalele și, culmea, le-au sacrificat în apropierea fermei. O zi mai târziu, adică miercuri, au vândut carnea unor persoane din comuna Valu lui Traian, drept carne de vită. Prețul? 13 lei/kilogram.
Polițiștii au reușit să mai recupereze doar aproximativ 15 kilograme de carne, aceasta urmând să fie și analizată de personalul laboratorului Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.
Comercianților de ocazie li s-au întocmit dosar penal pentru furt calificat și înșelăciune și sunt cercetați în stare de libertate. Cât despre cei care au cumpărat carne de măgar, și care au și apucat să o consume, nu trebuie să-și facă mari probleme. Directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, dr. Geronimo Brănescu, a precizat că nu reprezintă un pericol pentru sănătate consumul de carne de măgar, cum de altfel nici consumul de carne de cal. Totuși, acesta a precizat că Poliția poate doar să suspecteze că ar fi vorba despre carne de măgar, în cazul celor 15 kilograme confiscate, și că doar laboratorul Direcției Sanitare Veterinare poate spune exact dacă este vorba, sau nu, de carne de măgar.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei