Băncile continuă să reducă dobânzile

de Anca PAPAN Luni, 03 Februarie 2014 226
BCR Banca pentru Locuințe (BCR BpL) a anunțat reducerea dobânzii la creditele intermediare și anticipate acordate în lei și garantate cu ipotecă, de la 6,25% la 4,44% pe an, pe toată perioada creditului, pentru solicitările de credit inițiate de clienți după 1 februarie 2014. 

"Creditele cu dobândă redusă vor putea fi contractate atât de clienții existenți în portofoliul BCR Banca pentru Locuințe, cât și de clienții noi, care doresc să își cumpere o locuință sau un teren, să își renoveze sau să își modernizeze locuințele", a declarat Carmen Schuster, vicepreședintele BCR Banca pentru Locuințe. 

Produsele BCR Banca pentru Locuințe sunt doar în lei și cu dobândă fixă. "În cazul unui credit anticipat pentru modernizarea locuinței, în sumă de 45.000 lei, reducerea dobânzii la creditele intermediare și anticipate aduce o reducere de 68 lei a ratei lunare în această etapă a creditului. Astfel, până în prezent, un client care contracta un credit anticipat de 45.000 lei cu dobânda fixă de 6,25% p.a. pe toată perioada creditului, plătea timp de 43 luni o rată lunară a creditului de 257 lei și continua economisirea timp de 37 luni, cu o rată lunară de economisire de 292 lei, până la repartizarea contractului și transformarea creditului anticipat în credit Bauspar (locativ) pe o perioadă de 60 luni, cu dobândă fixă de 5% p.a. și rată lunară de 503 lei. 

Începând cu 1 februarie, un client care contractează un astfel de credit anticipat, de 45.000 lei, cu noua dobândă fixă de 4,44% p.a., va plăti timp de 43 luni o rată lunară a creditului de 189 lei și va continua economisirea timp de 37 luni, cu rata lunară de economisire de 292 lei, până la transformarea creditului anticipat în credit Bauspar (locativ), ale cărui condiții rămân nemodificate", a mai precizat Carmen Schuster. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei