Banking, piaţa auto-moto, turism. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 19 Iunie 2024 115
l Banca Naţională a României a aprobat achiziţionarea, în mod direct, de către Dan Ostahie (90,10%) şi societatea Real Estate SRL (9,89%), a unei participaţii de 100% din capitalul social şi din drepturile de vot în cadrul Porsche Bank România SA. Potrivit acordului dintre Porsche Bank AG şi Dan Ostahie, fondatorul Altex, vânzătorul se angajează să transfere dreptul de proprietate asupra acţiunilor băncii, iar cumpărătorul se angajează să preia activitatea pe baza bilanţului la data efectuării tranzacţiei.
l Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele patru luni ale acestui an, atât ca serie brută cu 5,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,1%, informează Institutul Naţional de Statistică. Avansul ca serie brută a fost determinat de creşterea cifrei de afaceri la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+18,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+14,2%) şi comerţul cu autovehicule (+5,7%).
l Turiştii nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică de tip colectiv din România au cheltuit, în medie, 3.037,7 lei/persoană, în trimestrul I al acestui an, informează Institutul Naţional de Statistică. Numărul total al turiştilor nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică, în perioada analizată, a fost de 378.800, cheltuielile acestora însumând 1,150 miliarde de lei. Dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, în trimestrul I din anul curent, 58,9% au călătorit în scop de afaceri, iar cheltuielile au reprezentat 60,8% din totalul cheltuielilor. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei