Blue Air a primit nouă oferte sau scrisori de intenție pentru preluare

de Cuget Liber Miercuri, 24 Aprilie 2013 78
Blue Air a anunțat că au fost depuse nouă oferte sau scrisori de intenție de la investitori interesați de preluarea companiei deținute de omul de afaceri Nelu Iordache, cei mai mulți din afara țării, potrivit Mediafax.
"În urma anunțului făcut în data de 11 aprilie privind scoaterea la vânzare a companiei Blue Air, vă informăm faptul că, până la data limită de 20 aprilie au fost depuse un număr de 9 oferte/scrisori de intenție, cele mai multe provenind din afara țării. Este vorba despre companii din Belgia, Italia, România, Elveția, Grecia, dar și din Emiratele Arabe Unite sau alte țări din Asia", se arată într-un comunicat al companiei low cost.
Compania precizează că modalitatea de evaluare și de selecție a ofertelor depuse, precum și procedura de derulare a negocierilor va fi stabilită împreună cu creditorii societății, inclusiv ANAF.
"Împreună cu creditorii societății intenționăm să fixăm data de 20 mai drept deadline pentru primirea ofertelor finale. În acest sens, criteriile de selecție vor fi aprobate de creditorii companiei și acționarii acesteia, alături de Comisia de negociere, care urmează a fi desemnată", potrivit sursei citate.
Compania reamintește pasagerilor Blue Air că decizia de vânzare a companiei nu influențează în niciun fel zborurile efectuate sau programate, orarul de zbor rămâne neschimbat, iar zborurile se efectuează normal, conform acestuia.
De asemenea, biletele de avion achiziționate până în prezent sau care vor fi cumpărate în viitor sunt și vor rămâne valabile.
"Identificarea unui investitor are drept scop consolidarea poziției Blue Air pe piața de transport aerian, atât din România, cât și din statele europene unde sunt operate zboruri", se mai arată în comunicat.
În prezent, Blue Air operează zboruri cu 8 aeronave, către 30 de destinații europene cu plecare din Bucurețti, Bacău și Sibiu, având aproximativ 400 de salariați.
Blue Air și constructorul Romstrade, aflat în insolvență, sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocați pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad și aflat în prezent în detenție.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei