BNR: Monedă din argint, cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional

de Sorin MIHALACHE Luni, 18 Septembrie 2023 131
Banca Naţională a României a lansat, luni, 18 septembrie, în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.
Moneda are o valoare nominală de 10 lei, forma rotundă, diametru de 37 mm, greutate de 31,103 grame şi cant zimţat. Aversul monedei prezintă o balanţă şi un ciocan de judecător, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2023”, iar reversul monedei redă sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României din Bucureşti şi inscripţia „70 DE ANI DE LA INFIINTAREA CURTII DE ARBITRAJ COMERCIAL INTERNATIONAL”.
„Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar preţul de vânzare pentru moneda din argint de 440,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.
Monedele din argint cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional au putere circulatorie pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Banca Naţională a României.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei