Boloș: “Guvernul ar putea decide prelungirea plafonării RCA”

de Madalina PETRESCU Luni, 10 Iunie 2024 165
Menţinerea plafonării tarifelor la RCA va fi decisă în baza unei analize pe care o va efectua Autoritatea de Supraveghere Financiară, a spus, luni, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

"Analizăm, să vedem ce facem mai departe. Aşteptăm o analiză pe care o face Autoritate de Supraveghere Financiară, întrucât ea are responsabilitatea monitorizării pieţei asigurărilor şi, în funcţie de această analiză, o să luăm decizia cea mai potrivită, să fie protejaţi atât asiguraţii şi să nu producem perturbări în mecanismul de funcţionare a pieţei asigurărilor. Mai sunt 20 de zile până la sfârşit şi sunt convins că vor veni cu o propunere", a spus Marcel Boloş.

Întrebat dacă ştie care este propunerea ASF, el a menţionat că nu ar vrea să se antepronunţe "pentru că o antepronunţare pe acest domeniu este foarte sensibilă, având în vedere că discutăm de peste 8 milioane de asiguraţi şi aici trebuie să avem un echilibru între ceea ce înseamnă primele de asigurare pe care le plătesc asiguraţii şi valoarea despăgubirilor".

Potrivit ministrului Finanţelor, în ultima decadă a lunii iunie se aşteaptă ca analizele ASF să fie făcute şi să se ia o decizie.

Ultima plafonare RCA a fost decisă la finalul lunii martie. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat atunci că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor poliţelor RCA.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei