Bugetul destinat instalării tinerilor fermieri, suplimentat cu peste 20 de milioane euro

de Sorin MIHALACHE Luni, 10 Iunie 2024 167
Veşti bune pentru agricultorii constănţeni. Bugetul destinat instalării tinerilor fermieri prin măsura 6.1 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală a fost suplimentat cu peste 20 de milioane euro.
„Acest lucru ne permite să oferim sprijinul pentru 484 de noi proiecte ale fermierilor tineri. Aceştia se vor adăuga celor peste 11.200 de tineri fermieri care deja s-au instalat şi produc româneşte. Şi nu ne oprim aici: alţi 1.900 de tineri au proiecte în implementare beneficiind de sprijinul oferit prin măsura 6.1”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
De asemenea, luna aceasta, printr-o altă măsură de sprijin destinată tinerilor fermieri, vor fi semnate contractele de finanţare pentru aproape 1.300 de tineri, iar alte 2.300 de proiecte sunt în acest moment în procedura de selecţie.
„Mă bucur să văd interesul mare al tinerilor pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură. Avem nevoie de entuziasmul şi determinarea lor pentru a produce alimente de calitate, aici, la noi acasă! Le doresc succes tuturor tinerilor care pornesc afaceri în agricultură şi îi asigur de tot sprijinul echipei de la Ministerul Agriculturii”, a transmis Florin Barbu.
Potrivit ministerului, bugetul aferent sub-măsurii 6.1 a fost suplimentat cu valoarea de 20,84 de milioane de euro.
Prin aprobarea rapoartelor de selecţie suplimentare au fost selectaţi pentru finanţare, din Lista proiectelor eligibile fără finanţare, un număr de 90 tineri fermieri din zona montană, proiectele având o valoare publică totală de 4,11 milioane de euro, şi 394 de tineri fermieri din zona non-montană, având o valoare publică totală de 16,72 milioane euro. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei