Bursă, construcţii, criptoactive. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Joi, 18 Aprilie 2024 124
l Bursa de Valori Bucureşti a deschis în creştere şedinţa de joi, 18 aprilie, iar rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei după 30 de minute de la debutul tranzacţiilor. Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o apreciere de 0,21%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, era în creştere cu 0,16%. Cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau BRD (+2%), Sphera Franchise Group (+1,26%) şi Fondul Deschis de Investiţii ETF Bet Patria Tradeville (+1,02%).
l Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 10,8%, în perioada 1 ianuarie - 29 februarie 2024, faţă de perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2023, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate declinul consemnat a fost de 11,8%, informează Institutul Naţional de Statistică. Pe elemente de structură, au avut loc scăderi la lucrările de construcţii noi (-15,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-3,2%). Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale (-41,2%) şi la construcţiile inginereşti (-1%).
l Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât cei 178.000 de investitori consemnaţi pe Bursa de Valori Bucureşti, a afirmat preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Alexandru Petrescu, la cea de-a VII-a ediţie a Forumului de Protejare a Infrastructurii Critice. În opinia sa, pe această piaţă este mare nevoie de reglementări. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei