Bursă, industrie prelucrătoare, asigurări. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Joi, 28 Martie 2024 85
l Bursa de Valori Bucureşti a deschis în creştere şedinţa de joi, 28 martie, iar rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei după 30 de minute de la debutul tranzacţiilor. Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o apreciere de 0,01%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, era pe plus tot cu 0,01%. Cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Armătura (+14,57%), în timp ce acţiunile COMCM Constanţa erau în scădere (-5,56%).
l Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra o creştere moderată, în perioada martie-mai, în timp ce pentru sectorul construcţiilor avansul ar fi de 19%, reiese din rezultatele anchetei conjuncturale realizată de Institutul Naţional de Statistică. Potrivit opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +13%).
l Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, 28 martie, actul normativ privind prelungirea cu trei luni, până la 30 iunie 2024, a plafonării tarifelor pentru poliţele de asigurare auto obligatorie (RCA), informează Ministerul Finanţelor printr-un comunicat. Potrivit sursei citate, măsura este necesară pentru a combate creşterea excesivă a preţurilor şi stabilizarea graduală a pieţei de asigurări RCA, în vederea evitării efectelor negative în alte sectoare ale economiei. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei