Cadastru: Peste o jumătate de milion de documente, eliberate online în 2024

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 17 Aprilie 2024 129
Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, 569.458 de documente, în primele trei luni ale anului 2024. În perioada similară a anului trecut, agenţia a eliberat online 472.375 de extrase de carte funciară pentru informare şi 56.172 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituţiile administraţiei locale şi centrale, bănci, avocaţi, notari etc., se arată într-un comunicat de presă transmis de Serviciul Comunicare din cadrul agenţiei.
În luna martie 2024, ANCPI, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro 175.794 de extrase de carte funciară pentru informare şi 24.530 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În luna precedentă, ANCPI a eliberat online 171.151 de extrase de carte funciară pentru informare şi 24.201 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.
Totodată, în cea de-a treia lună a anului 2024, pe platforma epay.ancpi.ro, şi-au făcut cont 8.220 de utilizatori noi şi au fost înregistrate 142.847 de comenzi online.
„Preţul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condiţiile în care, la ghişeele oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară, costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de aşteptare este de cel mult două zile lucrătoare.
Preţul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei”, menţionează sursa citată.
Platforma epay.ancpi.ro este gestionată de ANCPI şi poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât şi juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata poate fi efectuată cu un card bancar.
În prezent, numărul proprietăţilor înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară este de peste 23,3 milioane. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăţi vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei