Campania 2023: APIA a efectuat plăţi în avans de peste 276,5 milioane lei

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 15 Noiembrie 2023 303
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plata sumei de 276.521.796,10 lei pentru un număr de 165.914 fermieri eligibili la plata avansului aferent Campaniei 2023.
Plăţile pentru intervenţiile finanţate din FEGA se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9735 lei/euro, iar plăţile pentru măsuri finanţate din FEADR, la cursul de schimb valutar de 4,9495 lei/euro.
„Reamintim că, în cadrul Campaniei 2023, APIA acordă avansuri în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru plăţile directe şi de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru măsurile delegate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de agenţie.
XXX
Directorul general al APIA, Cornel Turcescu, a primit vizita de studiu a unei delegaţii din Republica Moldova, în contextul pregătirii acesteia pentru aderarea la Uniunea Europeană şi al sprijinului Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare acordat în cadrul proiectelor „Răspunsul multidimensional la provocările emergente în materie de securitate umană” şi „Accelerarea Transformării Digitale în Sectorul Public”, în vederea construirii unui sector agricol rezilient în Republica Moldova.
Acţiunea a avut ca obiectiv împărtăşirea de bune practici de implementare la nivelul APIA a Sistemului Integrat de Administrare şi Control şi mecanismele asociate, respectiv procedurile privind acreditarea agenţiilor de plăţi ale Uniunii Europene. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei