Campanie de informare printre producătorii de lapte constănțeni

de Anca CHICU Luni, 10 Iunie 2013 60
România beneficiază de o perioadă de tranziție pentru îmbunătățirea calității laptelui crud până la 31 decembrie 2013, iar începând cu 1 ianuarie 2014 este interzisă livrarea către centrele de colectare sau către unitățile de procesare, precum și comercializarea laptelui crud care nu respectă cerințele legislației Uniunii Europene.
Pentru a veni în sprijinul celor din domeniu, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) va desfășura, în perioada 10 - 30 iunie, o campanie de informare la nivel național prin care-și propune să aducă la cunoștința producătorilor și procesatorilor măsurile care trebuie întreprinse, pentru asigurarea conformității laptelui crud cu standardele Uniunii Europene.
Scopul acestei campanii este de a oferi informațiile necesare celor care cresc un număr mic de animale, astfel încât să-și poată valorifica în continuare laptele, iar unităților de procesare să aplice măsurile necesare pentru a procesa și vinde în continuare produsele în România.
Această campanie de informare va fi coordonată de către Direcția de Trasabilitate și Siguranța Alimentelor de Origine Animală din cadrul ANSVSA și se va realiza de către Direcțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene prin echipe formate din medici veterinari oficiali din cadrul Biroului Siguranța Alimentelor de Origine Animală, medici veterinari oficiali din cadrul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și medici veterinari oficiali responsabili de zonă.
În cadrul întâlnirilor organizate de către DSVSA cu producătorii de lapte vor fi discutate aspecte privind: cerințele de calitate pe care trebuie să le îndeplinească laptele crud, prevăzute de legislația Uniunii Europene; căile de contaminare a laptelui; regulile de igienă a mulsului ce trebuie respectate de către producători, în vederea obținerii laptelui conform cu standardele Uniunii Europene; aspecte practice privind identificarea și eliminarea din consumul uman a laptelui provenit de la animale bolnave, aflate sub tratament sau în perioada de așteptare, după administrarea tratamentului, precum și a laptelui care prezintă modificări de culoare, gust și miros; răcirea și depozitarea laptelui după muls; restricțiile privind vânzarea directă sau livrarea laptelui la centrele de colectare sau unitățile de procesare.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei