Care sunt prioritățile noului ministru al Agriculturii

de Anca CHICU Marţi, 08 Mai 2012 145
Daniel Constantin, noul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a preluat astăzi portofoliul agriculturii de la predecesorul său, Stelian Fuia.
Cu această ocazie au fost prezentate câteva din prioritățile mandatului noului conducător al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Astfel, ministrul Daniel Constantin a precizat că principalul obiectiv al mandatului său este creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală. Un alt obiectiv deosebit de important, a declarat noul ministru, "este identificarea din fondurile structurale, nu din fondurile de dezvoltare rurală sau din FEGA, a unui program special pentru zona de irigații, care să refacă toată infrastructura care aparține statului".
În opinia noului titular al portofoliului agriculturii "este extrem de important, dacă vrem să punem accent pe agricultură, dacă vrem să fim un exportator și să revenim la ceea ce a fost România odată, să avem ca prioritate sectorul de irigații".
Alte obiective enumerate se referă la pregătirea noului Plan Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru perioada 2014 - 2020, sprijinirea fermelor de semisubzistență și a sectorului zootehnic, crearea de depozite pentru legume - fructe și negocierea reducerii TVA-ului pentru sectorul morărit - panificație, cu celelalte instituții implicate.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei