"Cartel ALFA" solicită creșterea valorii tichetelor de masă

de Ion TIȚA-CĂLIN Joi, 31 Mai 2012 313
Confederația Națională Sindicala "Cartel ALFA" și-a exprimat, printr-un comunicat de presă, aprecierea pentru decizia luată printr-un ordin al ministrului muncii de creștere a valorii tichetelor de creșă de la 370 la 400 de lei. Ea cere Ministerului Muncii să aibă în vedere și tichetele de masă, care nu au mai fost indexate de peste un an.
Numărul beneficiarilor de tichete de masa este de 12 ori mai mare decât al utilizatorilor de tichete de creșă, iar tichetele de masa sunt un real suport pentru persoanele cu venituri mici, dar și pentru familiile acestora, în condițiile în care cheltuielile legate de asigurarea hranei reprezintă circa 80% din bugetul acestora, se spune în mesajul confederației.
"Cartel ALFA" reamintește faptul că beneficiarii tichetelor de masa sunt lucrători din mediul privat - sectorul care reprezintă motorul economiei - și care au dus greul crizei economice și financiare. Creșterea valorii tichetelor de masă este nu doar un mijloc eficient pentru creștere a veniturilor lucrătorilor, ci și de combatere a evaziunii fiscale în sectorul comercial.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei