Câștigul salarial, principala cauză a fluctuației forței de muncă

de Ion TIȚA-CĂLIN Luni, 30 Ianuarie 2023 170
8 din 10 candidați români și-ar schimba serviciul pentru venituri mai mari și oportunități mai bune de dezvoltare, arată un studiu realizat de BestJobs în parteneriat cu The Network și BCG, în perioada august-septembrie 2022. Studiul evaluează viitorul recrutării din 160 de țări, printre care și România.

Un salariu mai mare, beneficii extra-salariale mai bune (80% dintre români), oportunități mai bune de a progresa în carieră (37%) sau o poziție mai interesantă, ce presupune un anumit nivel de experiență (36%) sunt printre cele mai importante beneficii la care candidații se așteaptă în ofertă. Totodată, 60% dintre români ar refuza o ofertă bună dacă, în timpul procesului de recrutare, au o experiență negativă.

Românii își doresc mai mult un echilibru între job și viața privată și aprecierea meritelor la locul de muncă, comparativ cu media globală. Astfel, în ceea ce privește mediul de lucru și cultura organizațională, aprecierea din partea șefilor pentru munca depusă este mai mult un factor determinant în căutarea unui job pentru români, decât pentru candidații din alte state.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei