CCINA eliberează agenților economici constănțeni avize de forță majoră

de Anca CHICU Vineri, 20 Iulie 2012 255
Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA) eliberează agenților economici avize de forță majoră. Acest lucru vine ca urmare a înștiințării transmisă de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Direcția de Agricultură a județului Constanța, corelată cu datele comunicate de către Administrația Națională de Meteorologie - Centrul meteorologic Regional Dobrogea privind evenimentele meteorologice înregistrate pe raza județului Constanța, ce au dus la scăderea producțiilor la culturile însămânțate în toamna anului 2011 și a celor însămânțate în primăvara anului 2012.
"Rolul acestor avize este de a exonera de răspundere contractuală partea care invocă evenimentul de forță majoră și care nu și-a îndeplinit sau nu-și poate îndeplini, total sau parțial, obligațiile asumate prin contract, față de partenerul contractual", explică reprezentanții CCINA.
Potrivit reglementărilor legale, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța are atribuția exclusivă de a aviza cazurile de forță majoră, pe raza județului. Aceste avize pot fi solicitate Direcției Juridice și Arbitraj din cadrul CCINA Constanța.
Solicitarea trebuie să cuprindă prezentarea faptică și detaliată a evenimentului, consecințele acestuia în relația cu partenerul contractual și să fie susținută de înscrisuri doveditoare, după caz. Consultanța în ceea ce privește întocmirea dosarului este asigurată cu titlu gratuit de personalul specializat al Direcției Juridice. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei