Ce dealeri auto a validat Administrația Fondului pentru Mediu

de Anca CHICU Joi, 13 Iunie 2013 105
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat și lista producătorilor / dealerilor validați în sesiunea 15 - 23 mai 2013 în cadrul "Programului de stimulare a înnoirii parcului auto național pe anul 2013". Potrivit AFM, cifra la nivel național ajunge la 82, iar cea strict de la nivelul județului Constanța, la trei - Expocar Trade, Exclusiv Auto și Motorex.
Proprietarul rablei casate trebuie să se înscrie la un producător validat pentru achiziționarea unui autovehicul nou în termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la eliberarea tichetului de către colectorul validat. La rândul său, producătorul are la dispoziție, de la eliberarea notei de înscriere către proprietar, cel mult 90 de zile lucrătoare pentru a-i furniza acestuia mașina aleasă, fără a se depăși însă data de 20 noiembrie 2013. În termenul de valabilitate a notei de înscriere, producătorul validat și proprietarul înscris trebuie să efectueze formalitățile de vânzare-cumpărare și predare-primire a autovehiculului nou, producătorul scăzând din prețul de comercializare a acestuia cuantumul primei de casare.
Pentru înscriere, proprietarul depune la producător următoarele documente: actul care îi atestă identitatea și domiciliul sau reședința în România, în original și în copie; tichetul, în original; documentele aferente tichetului - certificatul de înmatriculare a autovehiculului uzat, în copie legalizată; cartea de identitate a autovehiculului uzat, în copie legalizată; certificatul de distrugere a autovehiculului uzat, în copie legalizată; certificatul de radiere a autovehiculului uzat, în original; procesul verbal de custodie, în copie legalizată; documentul emis de către colectorul validat și care atestă plata contravalorii deșeurilor feroase și neferoase conținute de autovehiculul uzat, în copie.
Taguri

Comentează știrea

fan rablă
13 iunie 2013
dealerii

Nu cred ca cei 3 sunt singurii dealeri din Cta.....

Horatiu
18 martie 2014
Management

Pentru cei care ajung in postura de a dori sa cumpere un tichet valoric, cred ca este destul de complicata aceasta achizitie. La fel si pentru cei care le vand, pentru ca, de cele mai multe ori, din cauza conditiilor in care functioneaza proiectul Rabla, acestea ajung asa fie anulate. Unele anulate, altele nedistribuite. Cam aceasta este eterna poveste a acestui proiect, caruia i se adauga, in fiecare an, nemultumirea celor care ar vrea sa beneficieze de el. http://www.romaniatv.net/consultarea-publica-privind-derularea-programului-rabla-2014-s-a-finalizat_132420.html

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei