Ce măsuri mai solicită mediul de afaceri

de Anca CHICU Vineri, 07 Iunie 2013 88
România are potențialul de a deveni, prin intermediul portului Constanța, principala poartă de intrare a bunurilor provenind din Estul Asiei și Orientul Mijlociu către Europa Centrală și de Est, și astfel de a ajunge una dintre rutele comerciale majore din viitor, arată studiile PwC prezentate în cadrul unei conferințe de taxe organizate la Constanța. 
"Pentru a-și maximiza avantajele geografice competitive, în afară de îmbunătățirea infrastructurii, România trebuie să implementeze câteva modificări legislative esențiale, care ar transforma-o într-o destinație ideală pentru importurile europene. Mă refer în principal la amânarea plății TVA la import pentru toate companiile, indiferent de cuantumul acestora, la implementarea sistemului reprezentării fiscale globale și la simplificarea procedurilor de vămuire", a declarat Daniel Anghel, partener, Consultanță Fiscală, PwC România. 
De asemenea, în cadrul conferinței s-a abordat și tema modificărilor legislației fiscale, cu impact asupra impozitului pe profit și al celui pe venit pentru persoanele fizice, dar s-au trecut în revistă și modificările legislației în materie de TVA și accize. 
"Traversăm o perioadă foarte efervescentă la nivel internațional în ceea ce privește fiscalitatea. Un recent raport OECD - Addressing Base Erosion and Profit Shifting - a venit cu o serie de recomandări care, dacă vor fi implementate, vor duce la schimbări substanțiale ale sistemului fiscal internațional. Însă acest climat internațional extrem de volatil creează totodată oportunități pentru România. O astfel de oportunitate ar putea fi adoptarea unei legislații comprehensive de holding, care ar putea atrage capital în România și, corelat cu legislația holdingului, și introducerea grupului de TVA", a mai precizat Daniel Anghel. 
Alte măsuri solicitate de mediul de afaceri și care ar contribui la relansarea economică sunt, potrivit reprezentanților PwC, reducerea contribuțiilor de asigurări sociale cu până la 5%, reducerea TVA pentru alimentele de bază și transformarea sistemului plății TVA la încasarea facturii într-unul opțional pentru micile întreprinderi. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei