Cercetare, agricultură, producţie de armament. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Duminică, 26 Mai 2024 227
l România va avea un Institut de Cercetare în Inteligenţa Artificială prin intermediul căruia va putea să-şi dezvolte propriile soluţii tehnologice, să colaboreze cu parteneri internaţionali şi să formeze specialişti de top în domeniu, a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. El a menţionat că Ministerul Finanţelor a început să utilizeze inteligenţa artificială pentru detectarea anomaliilor şi analiză comportamentală în lupta antifraudă.
l Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, consideră că 2024 va fi un an agricol foarte bun, chiar dacă sunt anumite zone afectate de secetă, însă suprafaţa calamitată până în prezent nu depăşeşte 200.000 de hectare din cele aproape şapte milioane de hectare însămânţate în toamna anului trecut şi în primăvara acestui an. Producţia totală de cereale pentru boabe a României a crescut, anul trecut, cu 9,1% faţă de 2022, respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 milioane de tone raportate în 2022 la 20,571 milioane tone, în principal datorită creşterii randamentelor la hectar.
l Reprezentanţii Carfil şi Periscope Avation au semnat, la Black Sea Defense & Aerospace Exhibition 2024, un acord de cooperare pentru producerea unei drone româneşti, eveniment la care au participat ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Kathleen Kavalec. Oprea a menţionat că există deja în România mai multe companii care ştiu să producă drone, au prototipuri şi realizează produse, dar, pentru a avea o dronă competitivă, este nevoie de mult mai mult. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei