Prețurile biletelor de avion, analizate de Consiliul Concurenței după scumpirile considerabile

de Madalina PETRESCU Duminică, 26 Mai 2024 331
Prețurile biletelor de avion au explodat odată cu ieșirea Blue Air de pe piață, dar și după ce Tarom a renunțat la operarea mai multor curse. Astfel, Consiliul Concurenței a început să analizeze modul în care companiile aeriene își stabilesc acum tarifele.

Prețurile biletelor de avion care au plecare din România sunt acum în atenția Consiliului Concurenței.

Autoritatea analizează concret modul în care companiile aeriene stabilesc acest preț, dar mai ales ce anume determină creșterile, informează antena 3.ro

Consiliului Concurenței a pornit această analiză, după ce o companie low-cost a ieșit de pe piață, iar compania de stat a renunțat să mai opereze anumite curse, motiv pentru care au crescut prețurile semnificativ în ultima perioadă.
Concret, cei de la Consiliul Concurenței vor analiza cererea și oferta de pe piață, modul în care este compus prețul de către companiile aeriene, dar mai ales modul în care crește acest preț și eventuale disfuncționalități din piață.

La finalul acestei analize vor fi recomandate anumite lucruri pentru a se evita posibilitatea inducerii în eroare a consumatorului și, de asemenea, dacă vor fi descoperite anumite încălcări ale legii, acestea vor fi sancționate.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei