„Stejarii”, antrenament comun cu naţionala Franţei, luna viitoare, la Marcoussis

de Sorin MIHALACHE Duminică, 26 Mai 2024 123
Naţionala de rugby a României va susţine un antrenament comun, deschis publicului, cu echipa Franţei, pe 22 iunie, la Centrul Naţional de Rugby de la Marcoussis, locul unde se pregătesc toate reprezentativele de rugby ale „Cocoşilor”.
Ambele echipe naţionale se pregătesc pentru meciurile pe care le vor disputa în cadrul Turneului de vară, „stejarii” urmând să facă un turneu de două săptămâni în America de Nord, unde vor întâlni Statele Unite ale Americii (5 iulie; Chicago) şi Canada (12 iulie; Ottawa), iar Franţa va întâlni, într-un turneu în America de Sud, Argentina (6 şi 13 iulie) şi Uruguay (10 iulie).
Naţionala de rugby a României se va afla la Marcoussis între 21 şi 23 iunie.
„Este un lucru extraordinar pentru noi să ne putem antrena cu Franţa. Lucrăm intens să reînnodăm o tradiţie veche care a adus multe beneficii rugby-ului românesc.
Turneul din America de Nord le va oferi jucătorilor români noi şanse de a concura la cel mai înalt nivel cu echipe puternice. Este important pentru echipa noastră tânără să evolueze în cat mai multe astfel de meciuri, astfel încât staff-ul să poată avea la dispoziţie, anul viitor, cel mai bun lot disponibil pentru calificările de la Cupa Mondială din 2027”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.
5-0 şi punct bonus, la „masa verde”
În etapa a şaptea a Diviziei Naţionale de Seniori la rugby, echipa CSM Constanţa ar fi trebuit să evolueze, în deplasare, în compania Griviţei Bucureşti.
Partida era programată sâmbătă, 25 mai, de la ora 11.00, dar formaţia bucureşteană a trimis o adresă către Federaţia Română de Rugby în care a anunţat că nu poate evolua în următoarele două etape.
Astfel, CSM Constanţa a câştigat la „masa verde” cu 5-0 şi punct bonus ofensiv.
Etapa viitoare, sâmbătă, 1 iunie, formaţia antrenată de Alexandru Lupu va întâlni, pe teren propriu, pe Ştiinţa Petroşani. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei