CERONAV e acreditat pentru a instrui personalul platformelor petroliere

de Ion TIȚA-CĂLIN Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 378
Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV a început organizarea cursurilor specifice pentru personalul de la bordul platformelor petroliere, punând la dispoziție cele mai moderne facilități de instruire din Europa.

"Dezvoltarea recentă a industriei de petrol și gaze din zona Mării Caspice, în special Azerbaidjan, Georgia sau Kazakhstan, dar și din zona Mării Negre a dus la apariția unei piețe foarte importante în domeniul exploatării petroliere. De aceea este nevoie de personal pregătit care să asigure operarea instalațiilor petroliere de tip offshore și răspunsul în situații de urgență în condiții optime de siguranță. CERONAV a evaluat atent perspectivele oferi-te de organizarea acestor cursuri și a decis că este oportun să investească în infrastructura specifică și pregătirea resurselor umane necesare pentru a putea răspunde cerințelor acestui segment de piață" - a afirmat Ovidiu Cupșa, directorul general al CERONAV.
Cele patru cursuri de pregătire includ exerciții practice de evacuare din elicopter scufundat în apă, respirație utilizând sistemul EBS, exerciții de supraviețuire pe mare și de luptă contra incendiilor. Pentru acestea, CERONAV a obținut recent acreditarea din partea Organizației de standardizare a instruirii pentru industria petrol și gaze de tip offshore - OPITO, alăturându-se celor mai prestigioase centre de instruire din lume, a anunțat conducerea instituției de învățământ. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei