Cibernetică, digitalizare, banking. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Marţi, 09 Mai 2023 124
l Sediul noului Centru european de competenţe în materie de securitate cibernetică a fost inaugurat, marţi, 9 mai, la Bucureşti, în campusul Universităţii Politehnice, informează Comisia Europeană. Acest centru are ca scop să sprijine inovarea şi politica industrială în domeniul securităţii cibernetice, precum şi să dezvolte şi să coordoneze proiectele UE în materie de securitate cibernetică.
l Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a lansat, marţi, 9 mai, procedura de selecţie a partenerilor în cadrul proiectului „Competenţe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”, finanţat din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Potrivit reprezentanţilor autorităţii, obiectivul general al proiectului este de a sprijini transformarea digitală a minimum 2.000 de întreprinderi mici şi mijlocii, prin consolidarea competenţelor digitale ale angajaţilor acestora şi specializarea forţei de muncă în tehnologii emergente.
l Banca Naţională a României atrage atenţia utilizatorilor de servicii de plată că elementele de securitate personalizate trebuie păstrate în condiţii de siguranţă, iar în cazul în care titularul instrumentului de plată a transmis elementele de securitate personalizate unor terţe persoane, acesta este în culpă în situaţia producerii unei fraude, iar prestatorul serviciilor de plată nu poate fi obligat să suporte eventualul prejudiciu. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei