Comerţ, turism, bursă. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 08 Mai 2024 196
l Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primul trimestru al anului atât ca serie brută, cu 6,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,5%, raportat la perioada similară din 2023, informează Institutul Naţional de Statistică.
În martie 2024, acesta a urcat faţă de luna anterioară, atât ca serie brută, cu 8,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,7%.
l Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică, inclusiv apartamente şi camere de închiriat, au însumat 2,47 milioane de persoane în primul trimestru, în creştere cu 2,4% faţă de perioada similară din 2023, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Din numărul total de sosiri, în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2024, cele ale turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 83,2%, în timp ce sosirile turiştilor străini au reprezentat 16,8%.
l Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat prospectul pentru oferta publică iniţială şi pentru admiterea la tranzacţionare a acţiunilor Premier Energy PLC pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, a anunţat compania. Perioada de ofertă a început pe 8 mai 2024 şi este de aşteptat să se încheie pe 15 mai 2024. Oferta include până la 35,94 milioane acţiuni. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei